Karamelli Patlamış Mısır
Malzemeler
Yarım su bardağı patlatmalık mısır2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karamel için;
1 su bardağı toz şeker
Çeyrek su bardağı su
Yapılışı: Tencereye sıvı yağı ve mısırı dökün. Yağ ve mısırlar ısınana kadar orta ateşte ısındıktan sonra da kısık ateşte patlayana kadar pişirin. Tuz eklemiyoruz.(Karamelli yapacağımız için) Diğer tarafta başka bir tencereye (tavada) suyu ve şekeri ilave edip orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Şekerin kokusu çıkmaya başladığı zaman karamelleşmeye başlıyor demektir. Açık kahve rengi olduğunda altını kapatın ve patlayan mısırları tencereye aktarın. Hızlı bir şekilde karıştırın. 10 dakika dinlendirin, sonrasında hazır. Afiyet olsun.
Marshmallowlu Patlamış Mısır Pastası
Malzemeler
1 Türk kahvesi fincanı patlatmalık mısır
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Marshmallow için;
6-7 adet beyaz marshmallow
Üzerini süslemek için;
Bonibon
Yapılışı: Tencereye sıvı yağı ve mısırı dökün. Yağ ve mısırlar ısınana kadar orta ateşte ısındıktan sonra da kısık ateşte patlayana kadar pişirin. Diğer tarafta benmari usulü marshmallowları eritin.(Mikrodalgada da olur) Eriyen marshmallowu patlayan mısır ile harmanlayın. Birbirine karıştırın. Daha sonra küçük kalıplara yerleştirerek şekil verin. Üzerini bonibon ile süsleyin. Afiyet olsun.
Maden suyu ile Soğan Halkaları
Malzemeler
2 adet beyaz soğan1 çay bardağı maden suyu
1 su bardağı kadar galeta unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
Yapılışı: Soğanların kabuklarını soyup serçe parmak kalınlığında halkalara doğrayın. Halkaları birbirinin içlerinden çıkarıp ayırın. Böylece bir sürü soğan halkası elde edeceksiniz. Maden suyu, un, yumurta ve tuzu çırparak boza kıvamında bir karışım elde edin. Tavaya sıvı yağını alıp yağı kızdırın. Soğan halkalarını beyaz karışıma bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu serilmiş tabağa alın. Afiyet olsun.
Kısır
2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan veya 4-5 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
Bir avuç taze nane yaprakları
1 yemek kaşığı domates salçası (yetmezse ilave edilir)
2 adet domates
1-2 adet salatalık
Pul biber
Karabiber
Limon suyu
Tuz
Nar ekşisi (isteğe bağlı)
Yapılışı: Bulgurun üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp demlendirin. Domates salçası ve zeytinyağını ekleyip salçayı yedirerek karıştırın. Diğer malzemeleri doğrayın. Bulgura ekleyin. Baharat, limon suyu ekleyin ve karıştırın. Bir kalıba dilimlenmiş salatalık dizin. Kısırdan ekleyin tabağa ters çevirin. Afiyet olsun
Microdalgada 7 dakikada Kestane
Malzmeler
İstediğiniz sayıda kestane
Su dolu kap
Mikrodalgaya uygun bir tabak
Yapılışı: Kestanelerin üzeri çizilir. Su dolu kap içinde 20 dk kadar bekletilir. Tabak üzerine dizilir. Mikrodalgada en yüksek derecede 7 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Batırık
Malzemeler
2, 5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı ılık su
1 adet kuru soğan
1-2 orta boy domates
1-2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı Limon Suyu
2, 5 tatlı kaşığı tuz
1, 5 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı kadar tahin
1 su bardağı tuzsuz yer fıstığŸı
Yapılışı:
Bir kap içinde bulgur ılık su da demlendirilir. Kuru soğan, domates, yeşil soğan, maydanoz doğranır. Bulgur salça ile karıştırılır ve doğranan malzemeler eklenir. Tuz, kimyon ve limon suyu eklenir. İri parçalanmış yer fıstığı tavada kavrulur bulgura eklenir. Tahin tavada kavrulur ve harca ilave edilir. Harcımızı karıştıralım. İsteğe bağlı olarak bu şekilde veya su eklenerek çorba gibi tüketilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder